E-talia uit Lebbeke verdeelt wijn van wereldster Andrea Pirlo

E-taliaEva Van Goethem, die in het dagelijkse leven actief is als klantenadviseur bij een grote bank,  richtte twee jaar geleden in Lebbeke E-talia op, voor wijnproevers en fijnproevers van Italiaanse producten.

“Het is het resultaat van mijn twee grootste passies”, zegt de 37-jarige licenciate geschiedenis. “Want ik ben bezeten van Italië en van wijn.” Voetbal is nog een derde passie van de bevlogen Oost-Vlaamse. “Ik kom uit een voetbalminnend gezin en ik heb zelf twintig jaar het spelletje met veel plezier gespeeld. Ik volg het voetbal met veel plezier en ik vind Andrea Pirlo één van de meest fantastische en intelligente spelmakers ooit. Toen ik las dat hij een eigen wijngaard heeft, besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en de familie te contacteren.Ik heb een afspraak kunnen versieren en ben vorige maand zijn domein kunnen gaan bezoeken. En ik ben erin geslaagd om een akkoord af te sluiten om de wijnen van Pirlo in ons land te verdelen.”

Op 18 en 19 oktober gaan de flessen voor de eerste keer open. Op die dagen lanceert E-talia ook zijn shop-in-the shop concept. Het gaat om een stuk winkelruimte dat in de bestaande kookwinkel Intero. Naast kookgerei, serviezen en glazen verkoopt die winkel ook wijnaccessoires. “Dat sluit mooi aan bij onze producten.”

Op termijn hoopt Eva Van Goethem van haar passie haar hoofdberoep te kunnen maken. “Ik ben ervan overtuigd dat een wijnshop zoals E-talia zijn plaats heeft naast de supermarkten. Dat kan in de eerste plaats dankzij een eigenzinnig assortiment, want de familie Pirlo heeft bijvoorbeeld niet de bedoeling om haar wijnen in de rekken van de Delhaize te zien staan. Maar we beschikken als zelfstandigen nog over andere sterke punten. Het is al meerdere keren gebeurd dat ik nog ’s avonds laat word opgebeld omdat de wijn op is in een café of op een eetfestijn. Voorts bieden wij ook een persoonlijke service aan, advies op maat en de mogelijkheid dat onze klanten de producenten van wie wij producten verdelen, kunnen ontmoeten.”

Met het binnenhalen van de wijnen van Andrea Pirlo heeft E-talia alvast al voor een stunt van formaat gezorgd.