e5mode getuigt over energiebesparing in retailomgeving

1213959136Net als vele andere retailers zag modeketen e5, die zijn hoofdzetel heeft in Sint-Niklaas, zich geconfronteerd met een eeuwig probleem: hoe zorg je voor aangename temperaturen in je winkels en kantoren, en dat ook nog eens op het juiste moment? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat je controle blijft behouden over je energieverbruik?

e5 mode ging op zoek naar een tool om vanop afstand verlichting, verwarming en airco te kunnen monitoren en sturen, en vond in Shopcontroller, een product van het West-Vlaamse Domotic Lounge,  de juiste oplossing.

“Momenteel worden al 27 winkels met de Shopcontroller aangestuurd”, zegt Vincent Dieltjens, facility manager bij e5mod. “Het resultaat ervan mag gezien worden: het energieverbruik daalde soms tot 30%, wat natuurlijk een aanzienlijke besparing oplevert. Een ander voordeel is dat winkelmedewerkers zich kunnen concentreren op hun kerntaken, zonder zich te moeten bekommeren om zaken zoals temperatuurregeling of verlichting. De klokken worden ingesteld volgens de openings- en sluitingstijden en de Shopcontroller doet de rest.”

Dieltjens volgt het verbruik in real time via een overzichtelijk dashboard. E-mailalerts brengen hem onmiddellijk op de hoogte van eventuele problemen of abnormale verbruiken. Zo kan er op het moment zelf ingegrepen en hersteld worden. In het verleden zorgde een afrekeningsfactuur maanden later al eens voor onaangename verrassingen. Met de Shopcontroller is dat voorgoed verleden tijd.

Op 8 oktober kunnen geïnteresseerde retailers terecht op het event “Retail Masters: energie besparen” in Zwijnaarde, waar ook e5 mode en Shopcontroller uitgebreid de mogelijkheden zullen toelichten om efficiënter en energiezuiniger winkels en kantoren te beheren. Het programma vind je op http://pmg.pmgroup.be/enews/retailmasters/casestudy.html