Na Melle en Maldegem krijgt Oost-Vlaanderen er een derde toonzaal van Easykit bij. Het bedrijf brengt haar slimme zelfbouwformule nu ook naar het Waasland, naar Sint-Niklaas. Bovendien beschikt de nieuwe locatie over een afhaalmagazijn. “Met onze slimme zelfbouwformule heeft iedereen de mogelijkheid om zijn woning comfortabel, duurzaam én energiebewust te bouwen of te renoveren”, zegt marketing manager Roel Van den Eynde.

In de nieuwe toonzaal in Sint-Niklaas kunnen klanten voor verschillende zelfbouwpakketten terecht. Aan de hand van de technische opstellingen in het filiaal wil Easykit aantonen hoe eenvoudig het is om zelf je verwarming, ventilatie, elektriciteit of sanitaire installatie te plaatsen. “Zoals voor onze klanten hebben we ook bij ons eigen project gestreefd naar een zo zuinig mogelijke installatie”, aldus Roel Van den Eynde. “Op het dak werden 112 van onze PV-zonnepanelen geplaatst. De energieopbrengst hiervan gebruiken we voor het verwarmen van onze toonzaal via de warmtepomp en vloerverwarming. Met ons domoticasysteem zorgen we dan weer voor een efficiënte sturing van de ledverlichting en verwarming. Ons ventilatiesysteem levert een gezond binnenklimaat op met recuperatie van de warmte.” Verder beschikt de nieuwe vestiging nog over een opleidingsruimte. “Zelfbouwers krijgen er ter plekke een aantal knepen van het vak aangeleerd.”

Easykit begeleidt jaarlijks meer dan 3.500 zelfbouwers met het plaatsen van hun woningtechnieken. Het bedrijf beschikt over vestigingen in Geel, Groot-Bijgaarden, Hasselt, Kontich, Maldegem, Melle, Roeselare, Rotselaar en Sint-Niklaas.

De officiële opening van het nieuwe filiaal aan de Moerputstraat 3B in Sint-Niklaas vindt plaats op 13 juni.