Jo Van Moer (Van Moer) en Marc Stoffelen (ECU) - Foto: Wim Hendrix (GVA)

Jo Van Moer (Van Moer) en Marc Stoffelen (ECU) – Foto: Wim Hendrix (GVA)

Goederenbehandelaar ECU Worldwide Belgium, onderdeel van de Indiase Avyashya Group, dat aan de Antwerpse Luithagen een magazijncomplex van 23.000 m² uitbaat, verhuist zijn activiteiten naar een nieuw magazijncomplex aan de Oudendijk in Beveren. Daar bouwt de joint-venture Deurganck Logistic Center van Van Moer Logistics uit Zwijndrecht en ontwikkelaar Van Wellen momenteel een magazijncomplex van 33.000 m² op een terrein van 7,2 hectare. Samen investeerden ze 16,5 miljoen euro in het nieuwe magazijn, waarvoor de eerste spadesteek pas in juli werd gegeven. In totaal wordt 20.000 m², met inbegrip van twee magazijnen voor gevaarlijk goed, voor de operaties van ECU Worldwide Belgium gereserveerd. Bedoeling is de resterende 13.000 m² ter beschikking te stellen van derden.

Het bijna 30 jaar oude Antwerpse expeditiebedrijf ECU Worldwide werd in 2006 overgenomen door de Indiër Shashi Shety. Het verhuist zijn activiteiten nu naar een nieuwbouw in de buurt van de Liefkenshoektunnel en het Deurganckdok. “Wij zitten al 27 jaar op de Luithagen, op een eigen terrein met 2,3 ha opslagruimte”, verklaart ECU-directeur Marc Stoffelen aan de collega’s van Gazet van Antwerpen. “Wij stonden evenwel voor de keuze: daar investeren in modernisering of de klanten volgen, want je zit daar meer en meer aan de slechte kant van de trafiek. Zeker met de verhuizing van MPET verschuift er veel naar de Waaslandhaven. We hebben nu beslist om onze site aan de Luithagen te verkopen aan Van Wellen, in een deal om ons te vestigen op de Eurocenter-site boven de Liefkenshoektunnel. In principe hebben we al een afspraak voor twee keer vijf jaar.” Buiten het immense depot, waarin ECU 4.000 m² voorbehoudt voor gevaarlijke goederen, zal ECU ook zowat 20.000 containers kunnen stapelen. 55 elektrische vorkliften staan ter beschikking. De administratieve diensten worden in de bijhorende kantoorruimte ondergebracht. Van Moer Logistics neemt de zestig havenarbeiders van ECU Worldwide Belgium over om de groupage-activiteiten af te wikkelen.

Van Wellen kocht het bestaande magazijncomplex van ECU Worldwide Belgium aan de Schomhoeveweg aan. Na renovatie wordt het midden april in gebruik genomen.