GENT – ABO-Group, met hoofdzetel in Gent, heeft in 2017 een omzet van 44 miljoen euro gerealiseerd. Goed voor een groei van 20 procent. Daarvan kwam 6,5 procent uit overnames. De overige 13,5 procent is te danken aan een sterke organische groei. Het ingenieursbureau gericht op bouw, milieu en energie kijkt nu vol vertrouwen vooruit.

De groei van ABO-Group wordt breed gedragen. Zowel in Frankrijk, Nederland en België als internationaal in Oeganda ging de omzet er met dubbele cijfers op vooruit. De bouw- en infrastructuurmarkt trekt overal aan, maar de sterkste groei is te vinden in de geotechnische activiteiten.

Ook de operationele winst neemt met 80 procent flink toe tot 3 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan betere prestaties in België en Frankrijk. De verliezen in de internationale afdeling werden dan weer verder teruggebracht. De nettowinst stijgt met 38 procent tot 1,1 miljoen euro.

Groeien met dubbele cijfers

ABO-Group wil haar milieu- en energieadvies, engineering- en testingactiviteiten verder uitbouwen en dit zowel in de drie thuislanden België, Nederland en Frankrijk, als in een aantal specifieke internationale groeimarkten met sterke nadruk op Zuid-Oost-Azië en Afrika.

“In 2017 werden diverse nieuwe activiteiten, alsook nieuwe kantoren opgestart. We voorzien dat deze initiatieven in 2018 de omzet en de winstgevendheid zullen ondersteunen”, zegt Frank De Palmenaer, ceo van ABO-Group. “We houden vast aan onze doelstelling om dubbelcijferig te groeien, door een mix van organische en acquisitieve groei.”