Eenheidsstatuut arbeiders-bedienden hoeft voor kmo niet duur te zijn

aaakOp donderdag 16 oktober vindt in Oosterzele het jaarlijkse netwerkevent plaats van de zelfstandigen uit de regio Land van Rhode. In het kader van het project “duurzaam ondernemen in bedrijventerreinen van de provincie Oost-Vlaanderen” is de vzw Azos, samen met gemeentelijke raad voor lokale economie van Oosterzele, Merelbeke en Melle de drijvende kracht achter dit initiatief.

Tijdens het event komt er voor de ondernemers informatie over het eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienen dat sinds 1 januari van dit jaar van kracht is. Eva Van Hoorde, die kabinetschef was bij de vorige minister van werk Monica Deconinck en Unizo-topman Karel Van Eetvelt komen één en ander toelichten. Zelfstandig hr-dienstverlener Pablo Fernandez Alonso zal schetsen hoe een kmo deze wijziging op een goedkope wijze kan introduceren en koppelen aan een professioneel hr-beleid.

Als afsluiter  zal Karel Van  Eetvelt nog vragen beantwoorden over onder meer het afschaffen van het proefbeding,  de impact van een collectieve arbeidsovereenkomst  op  de motivering van het ontslag en de zogenaamde medische enkelband.