Eerste bedrijven nemen intrek in nieuw KMO-park in Eke

industrieparkekeIn Eke komt de nieuwe KMO site De Moerbeek stilaan tot leven. Ontwikkelaar Sobradis uit Drongen  startte vorig jaar met de ontwikkeling van dit nieuwe bedrijvenpark. Sobradis is de holding van de familie Joris Brantegem en kan bogen op ruim twintig jaar ervaring als projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder.

Dat er nood was aan een nieuw bedrijvenpark in Eke blijkt uit het feit dat de gebouwen snel verkocht konden worden aan zowel kleine als grotere bedrijven. Deze week mochen een vijftiental  bedrijven de sleutel van hun bedrijfsruimtes in ontvangst nemen. Een aantal onder hen nemen ook effectief al hun nieuwe gebouwen in gebruik.

De goede samenwerking tussen ontwikkelaar Sobradis en het Gentse kantoor van Hugo Ceusters, dat optreedt als makelaar en beheerder van de site  resulteerde in de uitverkoop van fase 1. Dankzij het succes besloot Sobradis dan ook reeds van start te gaan met de bouw en verkoop van een tweede fase. Die bestaat uit twee kleinschalige blokken met elk 6 units, waarvan de oppervlaktes variëren van 200 tot 850 vierkante meter. De oplevering is voorzien voor deze zomer en er zijn al een aantal opties op genomen.

“Het is duidelijk dat er veel belangstelling is voor deze site”, zegt Louis De Clercq van het Gentse kantoor van Hugo Ceusters. “Dit heeft vooral te maken met de goede locatie vlak aan de op- en afrit De Pinte op de E17  tussen Kortrijk en Antwerpen, maar ook met de degelijke bouwtechnische ontwikkeling en het vertrouwen in het verdere beheer van de site.”