Eerste Belgische StartupBus vertrekt op 29 augustus

0309_startupbus3_630x420In 2010 lanceerde Elias Bizannes het concept van de StartupBus in e Verenigde Staten. Het komt erop neer dat ontwikkelaars, designers, marketeers met een bus een rondrit doen van een drietal dagen en halt houden op enkele inspirerende plakken, maar ondertussen ook proberen om zelf een start-up idee uit te werken tot een prototype, een eerste versie van wat een product of dienst zou kunnen zijn.

De Belgische organisatoren Steven Beeckman en Ann Glorieus laten op zaterdag 29 augustus voor het eerst ook in ons land een StartupBus vertrekken vanuit Brussel. De bus zal een twintigal enthousiaste deelnemers aan boord hebben. Onder hen ook de Gentse computeringenieur Steven Debaere. Onder meer iMinds is één van de sponsors van het project. Op hetzelfde ogenblik vertrekken trouwens ook dergelijke bussen in Bologna, Munchen, Tallinn en Londen. Hun eindbestemming is de  de Pirate Summit in Keulen.

Uit de ervaring die deelnemers aan dergelijke projecten inmiddels al hebben opgedaan, leren de organisatoren dat het eigenlijk om een MBA gaat voor startende ondernemers waarbij ze in drie dagen en nachten de ervaring kunnen opdoen waarvoor ze met klassieke programma’s minstens enkele maanden of zelfs een heel jaar nodig hebben.

De “buspreneurs” komen op 31 augustus aan in Keulen en gaan daar een dag later “pitchen” tegen alle teams die op één van de bussen hun start-up ideeën hebben uitgewerkt.  De winnaars van de pitches krijgen daarna de kans om hun prototype voor te stellen en te pitchen aan de community van de Pirate Summit, uiteraard in de hoop ook meteen investeerders warm te kunnen maken voor het idee, of om zodanig op te vallen dat ze ook bij de bekende Startup House-incubator geraken in San Fransisco..