Eerste Belgische vermoutbar opent deuren in Gent

vermAan de Oude Beestenmarkt in Gent opent op 30 juni Caffè Torino de deuren. Het gaat om de eerste echte vermuteria of vermoutbar in België. Het gaat om een pop-upconcept van Bacardi-Martini Belgium dat volledig in het teken staat van vermout en het moderne aperitieven.

In Spanje en Italië gebeurt het al vaak dat het avondmaal wordt vervangen door een gezellig aperitief omdat de de vele aperitiefbars er ook een groot assortiment verse hapjes serveren.

Het grote succes van deze moderne manier van aperitieven is wellicht de vrijwel totale afwezigheid van enige formaliteit. Vaste plaatsen zijn er immers niet en een vast menu evenmin. Gasten eten wat en wanneer ze willen.

De naam van de eerste Belgische vermuteria is afgeleid van de naam van een befaamde bar in Turijn, de bakermat van de moderne vermout. De oorspronkelijke Turijnse bar is ondertussen een restaurant geworden, maar vermout blijft in de streek rond Turijn levensbelangrijk, wat zich ook vertaalt in de beschermde herkomstbenaming “Vermouth di Torino”. Dat is ook de enige Martini die in de Gentse vermoutbar zal worden geschonken. Deze vermouts worden gemaakt volgens een authentiek procédé, waarbij de kruiden-­ en plantenmix ter aromatisering van de wijn eerst te    rusten wordt gelegd in eikenhouten Tino vaten alvorens aan de Italiaanse wijnblend te worden toegevoegd.

Naast deze premium vermouts en de afgeleide cocktails daarvan zullen in CaffèTorino ook authentieke Italiaanse hapjes worden gepresenteerd in een typische glazen vitrinetoonbank. De ligging van de vermuteria en haar riante terras met zicht op de Leie maken de aperitivobeleving helemaal compleet.