LOKEREN – Tankterminal heeft langs de E17 in Lokeren het eerste bemande LNG-tankstation voor trucks in België geopend. Het nieuwe LNG-tankstation is uitgerust met een opslagcapaciteit van 73m³ en heeft zo de grootste LNG- buffer in de Benelux voor in totaal 4 LNG-dispensers.

Tankterminal heeft geïnvesteerd in LNG voor vrachtwagens op zijn tankstation in Lokeren. Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas wordt beschouwd als een aantrekkelijk, ecologisch en economisch alternatief voor diesel als brandstof voor zware transport toepassingen en lange afstandsvervoer. “Door over te schakelen op LNG, bekomt men significante reducties op de emissies van fijn stof, SOx, NOx en CO2. Een CO2-reductie van 10 tot 20% is mogelijk in vergelijking met diesel. Bij uitsluitend gebruik van bio-LNG kan de CO2-reductie zelfs oplopen tot meer dan 90%”, klinkt het bij Tankterminal.

Dit eerste bemande multi-fuel LNG-tankstation (waar zowel LNG, diesel, AdBlue als rode gasolie te verkrijgen is) ligt strategisch langs de snelweg E17. “Dit is de belangrijkste corridor tussen Nederland en Frankrijk via de snelwegen A16-E19 (Rotterdam-Antwerpen) en A1-E17 (Parijs-Rijsel-Gent).”

Tankterminal werd opgericht in 1980 en heeft zijn hoofdzetel in Lokeren. Het bezit en exploiteert tankcleaning faciliteiten, inclusief tankstations in Lokeren en Gent en tevens ook in Meer (Unidet nv).