De eerste lichting Mono-talenten van Masterclass Ondernemingszin & Ondernemerschap hebben hun praktijkgerichte opleiding afgerond. Sinds oktober vorig jaar werkten de laatstejaarsstudenten Sebastian Goossens, Miguel Baeke, Louis Demeester en Jacob Leysen gedurende drie maanden aan hun ondernemende competenties. Tijdens Mono 2.0 in Gent kregen ze hun certificaat uit handen van vicepremier Alexander De Croo en eerste schepen van Stad Gent Mathias De Clercq.

An Boone richtte met tal van partners de Mono Masterclass op met als doel ondernemende talenten beter voor te bereiden op de vereiste vaardigheden van de 21ste eeuw. Dat gebeurt via leren door te doen, netwerking en coaching op maat. Miguel Baeke, laatstejaarsstudent marketing uit Gent: “Als jonge student heb je vaak het gevoel dat je klaar bent om de wereld te veroveren, tot je in de realiteit stapt. Mono houdt je een spiegel voor via de talentcoaching. Al te vaak wordt in het onderwijs gekeken naar wat moet in de toekomst, zonder rekening te houden met de talenten.”

Leren door vallen en opstaan, spreekt duidelijk aan. “Mono zorgt voor kruisbestuiving door mensen met een verschillende background te laten samenwerken aan verschillende cases over de vakgebieden heen”, aldus Jacob Leysen, laatstejaarsstudent kmo management uit Kortrijk. “Je kan veel boeken van buiten blokken, maar om iets echt onder de knie te krijgen moet je het zelf testen en ondervinden”, besluit Sebastian Goossens, laatstejaarsstudent kmo management uit Gent. Louis Demeester, afgestudeerde digital designer uit Leuven: “Mono heeft ons uit de comfortzone gehaald en leren netwerken. Dit heb ik gemist in mijn opleiding.”

Tijdens het netwerkmoment Mono 2.0 kregen 15 innovatieve, jonge ondernemers de kans om hun concept toe te lichten. De tweede editie van de Mono Masterclass gaat van start op 31 maart. Ook de derde editie staat al gepland, in september.