Eerste volledig zelfstandige Legoshop opent deuren in Wetteren

brickplanetIn  deze harde tijden, waarin veel retailers gebukt gaan onder het zware juk van de onlineconcurrentie, getuigt het van heel wat ondernemersmoed om nog een stenen winkel te openen. Tenzij het natuurlijk om een winkel gaat die… stenen verkoopt. En dat is wel degelijk het geval in Brick Planet in Wetteren. Eric De Bachere verkoopt er immers niets anders dan Lego-blokjes.

“Lego is altijd mijn passie geweest”, vertelt hij. “Sterker nog, het is een verslaving. Vandaar dat ik acht jaar geleden begon met een webshop. Dat liep zo goed dat ik nu besloten heb om samen met Steven Apers ook een fysieke winkel te openen, zodat ik van mijn passie mijn beroep kan maken. We richten ons uiteraard op kinderen, maar ook op de vele volwassenen die net als ik nooit van hun Lego-verslaving zijn afgeraakt. Die kunnen hier terecht met specifieke problemen die ze bij het bouwen met specifieke speldozen ondervinden.”

De Bachere is de eerste die als zelfstandige een winkel opent die enkel Lego verkoopt. Behalve het klassieke Lego-aanbod in de bekende speldozen verkoopt de winkel ook losse bouwsteentjes in bulk of per gewicht. “Ik ben onafhankelijk en kan dus aanbieden wat ik wil. Ik ben ook van plan om binnenkort een speelhoekje in te richten voor verjaardagsfeestjes en bouwwedstrijdjes. Deze winkel is een droom die uitkomt voor een volwassen Legokind”, zegt Eric De Bachere nog, die ook aangeeft over een ruimer assortiment te beschikken dan de bekende winkelketens Fun en Dreamland.

De Bachere was voor zijn winkel op zoek naar een speciaal logo en liet die opdracht los op een gespecialiseerde internetsite. “Uit de hele wereld heb ik een vijftiental voorstellen gekregen. Na overleg met een aantal vrienden, heb ik daaruit het logo gekozen waarvan ik hoop dat het jong en oud naar de Moerstraat zal lokken