Dankzij het Gentse initiatief LetsCo! van Konekt hebben twee jongedames uit het Buitengewoon Secundair Onderwijs een halve dag per week stage kunnen lopen bij aannemersbedrijf Mathieu Gijbels. Na 14 weken is de stageperiode nu op z’n einde gelopen. “We zijn fier dat we deze stageplaatsen hebben kunnen aanbieden, en dat we hebben aangetoond dat ook de bouw een warme sector is”, zegt Herman Verwimp, HR-directeur bij Mathieu Gijbels, met onder meer een vestiging in Gent.

LetsCo! geeft volwassenen met een verstandelijke beperking de kans om mee te draaien in een bedrijf.  Ze organiseren hiervoor praktijkgerichte opleidingen voor jongeren van 18 jaar en ouder, die in het laatste jaar BuSO zitten of net afgestudeerd zijn. Dankzij de steun van Mathieu Gijbels, kreeg het Gentse initiatief voor het eerst voet aan de grond in Limburg. In de vestiging in Opglabbeek ging Femke aan de slag in het magazijn. Andrea hielp een handje bij de administratie. “Deze succesvolle 14 weken bewijzen dat ook mensen met een beperking een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving”, aldus projectmedewerkster van LetsCo! Femke Houbrechts.

Ook voor aannemersbedrijf Mathieu Gijbels was het een leerrijke ervaring. “Toegegeven, er kruipt wel wat tijd en energie in omdat ze strikte begeleiding nodig heeft”, vertelt Lisette Van Gaal, afdelingshoofd bij de administratie en begeleider van Andrea. “Maar je merkt dat ze trots haalde uit haar werk hier en dat ze steeds met de glimlach kwam opdagen.” Het afscheid bracht dan ook langs beide kanten een krop in de keel. “Ik ben ervan overtuigd dat wij minstens evenveel van hen hebben bijgeleerd als het neerkomt op attitude, kracht en positiviteit”, Herman Verwimp, HR directeur bij Mathieu Gijbels.

Aannemersbedrijf Mathieu Gijbels is gevestigd in Opglabbeek en heeft nog vestigingen in Gent en Nijvel. In 2016 realiseerde het met zo’n 296 medewerkers een omzet van 75 miljoen euro.