Elektrogroothandel Cebeo neemt sectorgenoot Cheyns over

foto_melleDe elektrogroothandel Cebeo met hoofdzetel in Waregem en filialen in Deinze, Erembodegem, Gent, Oudenaarde, Temse en Zottegem,  kondigde op 31 mei aan een principeakkoord te hebben gesloten voor de acquisitie van sectorgenoot Cheyns, uit Kortrijk, die filialen heeft in Melle en Oudenaarde.

Volgens het vakblad ElektroVerkoop zal de operatie zal tijdens de komende maanden plaatsvinden onder voorbehoud van de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit.

De integratie van Cheyns kadert in de groeistrategie van Cebeo. De activiteiten, organisatie en expertise van Cheyns zijn in veel opzichten complementair aan deze van Cebeo, op het vlak van het filialennetwerk, van de benadering van de industriële markt en van de logistieke organisatie. Bovendien hebben Cebeo en Cheyns een heel gelijkaardige, familiaal geïnspireerde bedrijfscultuur met elkaar gemeen.

Cebeo en Cheyns zullen op deze manier naar eigen zeggen een geheel tot stand brengen dat een meerwaarde betekent voor de klanten en leveranciers, evenals voor de medewerkers van beide bedrijven. Cebeo en Cheyns wachten vol vertrouwen de beslissing van Belgische Mededingingsautoriteit af en zijn ervan overtuigd dat er hen gezamenlijke succesvolle toekomst wacht.

“Cebeo is een bedrijf met een lange traditie in de distributie van elektrotechnisch materiaal aan professionele installateurs en bedrijven”, zegt CEO Alexander Dewulf.  “Cebeo, dat deel uitmaakt van de Franse groep Sonepar is als groothandel met de verdeling van elektrotechnisch installatiemateriaal, verlichting, kabel, oplossingen voor woning- en gebouwenautomatisering, HVAC-oplossingen en regeneratieve energiesystemen en huishoudelektro uitgegroeid tot de Belgische marktleider, die over het hele land commercieel actief is. Het ondernemerschap van al onze medewerkers is daarbij cruciaal. Via de overname van Cheyns kunnen we onze positie nog versterken.”