De voorbije weken bevond Elgeka uit Aalst zich in een rollercoaster. Op 28 augustus werd nog het faillissement uitgeroepen over het nutsbedrijf uit Aalst, maar de curatoren hebben nadien snel een akkoord bereikt met APK. De groep uit het Limburgse Overpelt zorgt voor een doorstart van Elgeka.

Dankzij de doorstart kunnen de activiteiten van Elgeka worden hervat en is ook de werkzekerheid van een 70-tal werknemers gegarandeerd. Zij gaan opnieuw aan de slag en behouden hun arbeidsvoorwaarden. “Met APK Group realiseren wij de infrastructuur voor telecom, energie, water, mobiliteit en verkeer. Dat maakt dat de activiteiten van het voormalige Elgeka perfect aansluiten bij de onze”, legt Paul Kerkhofs, ceo en eigenaar van APK Group, uit. “Wij heten dan ook graag alle werknemers welkom tot de organisatie.”

Woelige jaren

De doorstart betekent voor Elgeka een positieve noot na alle tegenslagen van de voorbije jaren. In 1993 startte Geert De Cock het eenmansbedrijf Gedeco Electro, waaruit in 1999 Elgeka ontstond. Door het plotse overlijden van de oprichter in augustus 2015 werd het bedrijf in de kern van haar bestaan geraakt. Met Piet De Coninck werd een nieuwe zaakvoerder aangesteld. Zijn inspanningen om de onderneming weer op de rails te krijgen, konden niet baten. De doorstart betekent nu een nieuw begin.

APK Group telt een 50-tal business units in België en Nederland. In Oost-Vlaanderen telt de groep vestigingen in Dendermonde en Verrebroek. APK Group realiseert vandaag een omzet van 150 miljoen euro met een team van 1.100 eigen medewerkers.