Studente Ellen Bruyninckx is op de Gentrepreneur Awards verkozen tot Gentse Student-Ondernemer 2017. Met ergopraktijk.be brengt ze ergotherapeuten samen met cliënten. Via haar andere onderneming INROL verleent ze de bouwsector advies rond levenslang wonen. Bovendien beschikt Ellen Bruyninckx over een eigen ergotherapiepraktijk. De Student-Ondernemer 2017 mocht 1.000 euro in ontvangst nemen. “Zij sprong er uit omdat ze zichzelf in vraag durft stellen en steeds op zoek gaat naar nieuwe zaken die ze kan leren”, klinkt het bij de jury.

Ellen Bruyninckx studeerde ergotherapie aan de Arteveldehogeschool en studeert nu verder aan UGent. “Ik ben best wel een bezige bij: ik heb als student zoals velen een drukke agenda en ik reis graag, maar ik organiseer ook inspiratiesessies voor andere studenten en netwerken staat vaak op de agenda. En naast student ben ik natuurlijk ook een gepassioneerd onderneemster: ik heb een eigen ergotherapiepraktijk”, aldus Ellen Bruyninckx. De award werd uitgereikt door schepen Mathias De Clercq en ex-winnaar Laura Verhulst van Madam Bakster.

Gentrepreneur, dat de ondernemingszin bij Gentse jongeren wil aanwakkeren, reikt sinds dit jaar vier nieuwe prijzen uit. Helena Gheeraert en Sophie Cachet van Wonky gaan voedselverspilling tegen door lekkere dips te maken van perfect eetbare groenten die normaal weggegooid zouden worden. Zij winnen in de categorie van Duurzame Duizendpoten. Louis Tardy van Joinery is Machtige Maker 2017. Hij helpt duizenden medestudenten met een nieuw verbindingsconcept voor meubelen zodat ze makkelijker op kot met smalle trappen kunnen geraken. Matthias Browaeys van Winwinner is uitgeroepen tot Geduchte Groeier. Hij zorgt ervoor dat ondernemers makkelijker aan financiering geraken en dat vrienden en familie in hen kunnen investeren. De award van Inspirerend Initiatief gaat naar de Student Kick-Off, dat door zijn werking de ondernemingszin van jongeren aanwakkert.

“De winnaars zijn voorbeelden van wat Gentse jongeren allemaal in huis hebben. We zien dat jongeren steeds mondiger en creatiever worden. Die combinatie zorgt voor een generatie straffe mensen die niet bang zijn om te proberen of op hun bek te gaan en die daardoor snel groeien”, besluit Evelyne Verhovert, coördinator van Gentrepreneur. “Stuk voor stuk tonen ze aan dat bij het ondernemen succes en maatschappelijk engagement hand in hand kunnen gaan.”