Enjoytoday bevordert teamspirit met eigen stadsspel

sedgewayOp vrijdag 26 juni organiseerde het Kortrijkse accountantskantoor Vandelanotte dat in Oost-Vlaanderen vestigingen heeft in Deinze en Zele, zijn jaarlijkse personeelsevent voor 200 medewerkers. Ook dit jaar deed Vandelanotte een beroep op het Oudenaardse eventbureau Enjoytoday voor de uitwerking en organisatie van het programma. Dit keer werd het een origineel stadsspel in Gent, geïnspireerd op het gezelschapsspel  “De kolonisten van Catan”.

De ontwikkelaars Geert Vermaerke en Iris Willems zorgden via het spel “De kolonisten van Gent” voor een mix van activiteiten, gaande van  de stad verkennen per segway en bootjevaren tot het proeven van streekspecialiteiten.

“De medewerkers moesten zogenaamd kantoren oprichten”, zegt Iris Willems. “Hiervoor hadden ze diverse expertises nodig, die ze konden verdienen via het uitvoeren van de opdrachten in de stad. Naargelang van de verworven expertises, kon men een basiskantoor of een expertenkantoor gaan opzetten. Wie aan het eind van het spel het meest aantal kantoren, personeel en kwalificaties had was het winnende team.”

Dit spel verschilt van alle andere stadsspelen, door de combinatie van zoekopdrachten, fun-activiteiten, strategie en tactiek én dit volledig vertaald naar de bedrijfseigen componenten van de klant. Enjoytoday ontwikkelt momenteel ook een gelijkaardig spel in de Vlaamse Ardennen. Daarbij zal men de ruime omgeving van de Vlaamse Ardennen kunnen ontdekken.