GENT – Van start-ups kan men veel leren. Met die filosofie in het achterhoofd neemt Eric Kenis liefst 7 start-ups onder de arm om ze te laten getuigen over hun inzichten. De bedoeling: de creativiteit en zin voor innovatie en ondernemerschap aanscherpen.

Eric Kenis is de auteur van enkele boeken onder de noemer ‘Hoek af’, waarin hij het endogene ondernemerschap in de schijnwerpers plaats en ook wel uitgebreid bejubelt. Nu wil hij met een aantal beloftevolle jonge Oost-Vlaamse ondernemers ook de boer op. Start-ups ontwarren veel knopen, vindt Kenis. Of zoals hij zelf zegt: “28% van onze bedrijven beschouwen start-ups als hun grootste concurrenten. Maar 100% van onze bedrijven zouden start-ups als hun beste partner moeten beschouwen. Zij beschikken over toptechnologie, over het innovatief vermogen en over de ‘balls & brains’ om onze industriële bedrijven, onze havens en onze logistieke industrie een nieuw tijdperk binnen te loodsen. Dus koop bij start-ups. Grote internationale corporates hebben dat al begrepen. Het grootste risico dat je vandaag als onderneming neemt, is alles bij het oude laten en geen risico te nemen.”

Deze week kan al wie dat wil op één forum luisteren naar de getuigenissen van zeven starters met pit. Rombit, Robovision, T-Mining, Qbus, Thingit, Luciad en Sercotec zijn 7 technologie- en data-bedrijven die hun inzichten over logistiek, data, havens en industrie 4.0 graag delen met alle Oost- en West-Vlaamse corporates en innovatieve KMO’s. Eric Kenis heeft daartoe op 18 april de prachtige rooftop van restaurant en feestzaal Gaston afgehuurd, met zicht op de historische binnenstad en de Gentse haven. Een buitenkans.