Decca Sportswear uit Zottegem kan voortaan pronken met het authenticiteitslabel Handmade in Belgium van Unizo. De zelfstandigenorganisatie reikt het label uit aan makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten, die vandaag de dag het verschil voor de moderne consument maken.

“Decca Sportswear is nog steeds een familiebedrijf met ruim 40 werknemers dat, zoals destijds in 1930, voor de volle 100 procent in België gevestigd is. De kledij wordt in Zottegem geproduceerd. Daarmee voldoet de zaak aan alle criteria om het felbegeerde HiB-label te verkrijgen”, aldus Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo. In gezelschap van Jos Vermeiren, directeur van Unizo Oost-Vlaanderen, overhandigde hij het label aan Jan Van Praet, ceo van Decca Sportswear. Het Zottegemse bedrijf treedt zo toe tot het selecte gezelschap van 100 bedrijven in Oost-Vlaanderen, die vandaag fiere houder zijn van het authenticiteitslabel.

Sterk merk

De kledij van Decca Sportswear wordt door allerlei sporters en sportliefhebbers gedragen. Zo reden wielertoppers als Alexander Kristoff en Joaquin Rodriguez in het verleden met Decca-wielertruitjes. Daarnaast dragen tienduizenden wielertoeristen de kledij. Zij vormen de belangrijkste doelgroep voor Decca Sportswear. Verder vervaardigt het bedrijf nog loopkledij en kledij voor triatlon. Recent werd er ook nog een nieuwe dameskledinglijn gelanceerd met Saartje Vandendriessche.

Decca Sportswear werd in 1930 opgericht door August De Clercq en was vele decennia een echt familiebedrijf. In december 2015 nam Jan Van Praet de zaak over. Hij zette het bedrijf opnieuw op de kaart wat sportkleding betreft en heeft de intentie om de productie in eigen land opnieuw op te waarderen.