Eke – Het nieuwe woonproject Zonnehoeve|Living+ heeft officieel de deuren geopend. Zonnehoeve|Living+ is een voorziening voor mensen met een beperking.

Het project komt tot stand in samenwerking met de cvba Livinvest. De werken hebben net geen twee jaar geduurd. Zonnehoeve|Living+ ging op 30 november 2015 van start met een eerste spadesteek. Nu, een kleine twee jaar later, is de nieuwbouw helemaal klaar om een thuis te worden voor 24 mensen met een beperking. Het nieuwe woonproject is een zeer innovatieve vorm van inclusief studiowonen gelegen aan de Sint-Rochuswegel te Gavere.

De voorbije dagen vond de verhuis plaats en konden inwoners én begeleiders het nieuwe gebouw in gebruik nemen. Het nieuwe gebouw bestaat uit 24 individuele studio’s. De 5 studio’s op de bovenverdieping beschikken over een volledig ingerichte keuken. Elke studio heeft eigen sanitair, bestaande uit een toilet, douche en lavabo. Het woonproject zal in totaal begeleiding en huisvesting bieden aan een heterogene groep van 24 residentieel en ambulant begeleide cliënten.

Een en ander werd mogelijk gemaakt door Livinvest. Livinvest is een vennootschap die coöperatief kapitaal werft om het antwoord te bieden op het tekort aan betaalbare, gepaste woningen voor mensen met een beperking. Zonnehoeve|Living+ zet zich in voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking of mentale handicap. Ook mensen met een meervoudige beperking en/of een autisme spectrum stoornis zijn er welkom.