Fotograaf Erwin Tecqmenne uit Zele is de enige Belg bij de 37 winnaars van de fotowedstrijd van het Amerikaanse vaktijdschrift voor de bouw ENR. Hij haalde de selectie met een foto van de werf van de Ring rond Aalst (R41). Het prestigieuze tijdschrift ontving bijna 1.100 inzendingen. Bij de selectie hield de jury rekening met onder meer de behendigheid, aandacht voor detail en sterke gevoeligheid voor bouwveiligheid.

De geselecteerde foto nam Erwin Tecqmenne op een oktoberochtend. “De mist in de achtergrond geeft een extra dimensie aan deze foto. Samen met de damp van het warme asfalt ziet het er mysterieus uit”, zegt Tecqmenne. “Ik was aan het wachten op het moment dat deze drie wegenwerkers allemaal in dezelfde richting keken.” Fotograaf Erwin Tecqmenne groeide op in een fotografiefamilie als 5e generatie fotograaf, en is sinds 1988 beroepsfotograaf. Tot 2005 werd dit gecombineerd met een fotowinkel. Ondertussen is hij gespecialiseerd als naaktfotograaf, glamourfotograaf, kunstfotograaf, boudoirfotograaf, portretfotograaf en modelfotograaf. Sinds 2015 is de professionele fotostudio in Aalst gevestigd.

De Ring rond Aalst (R41) wordt momenteel helemaal vernieuwd. Drie gevaarlijke kruispunten krijgen een grondige heraanleg en er komt ook een nieuwe tunnel. De nieuwe Ring zal vlotter en veiliger zijn en meer capaciteit hebben. De werken, die uitgevoerd worden door Franki Construct en Aswebo, beiden maken deel uit van de Willemen Groep, werden eind augustus 2015 opgestart en duren wellicht drie jaar. De aannemingssom bedraagt ruim 44 miljoen euro. Midden december werd de nieuwe fietstunnel onder de Siesegemlaan feestelijk ingefietst.