Erwin Van Laethem wordt nieuwe CEO Van de Velde

naamloosHet beursgenoteerde lingeriebedrijf Van de Velde uit Schellebelle heeft Erwin Van Laethem (foto) benoemd tot nieuwe CEO in opvolging van Ignace Van Doorselaere.  Na een inwerkperiode ie start op 1 september 2016 zal de nieuwe CEO ten laatste op 1/1/2017 het mandaat van Ignace Van Doorselaere overnemen.

“Ik ben zeer blij met de komst van Erwin Van Laethem en kijk er naar uit om met hem samen te werken. Ik ben overtuigd dat hij de juiste persoon is om het succes van de onderneming blijvend te verzekeren en voort uit te bouwen”, aldus Herman Van de Velde, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Erwin Van Laethem: “Ik ben erg enthousiast en vind het een eer om zo een mooi bedrijf als Van de Velde in deze fase te mogen leiden. De klantbeleving, de organisatie, de productportfolio en de merken die de afgelopen jaren zijn opgebouwd zijn ronduit wereldklasse. Ik kijk ernaar uit om deze samen met onze medewerkers en handelspartners tot volle potentieel te ontwikkelen.”

Erwin Van Laethem,  is afkomstig uit Dilbeek en Burgerlijk Ingenieur & MBA van opleiding,. Tussen 2009 en 2015 was hij ruim vijf jaar lid van de Raad van Bestuur van het Nederlandse energiebedrijf Essent, waarvan drie jaar als CEO. Hij transformeerde Essent tot de onbetwiste leider in de Nederlandse energiemarkt, met gedifferentieerde merken, klantengroei en externe erkenning met een aantal prestigieuze prijzen. Naast zijn functie als CEO Essent was Erwin sinds 2014 Chief Innovation Officer voor RWE Groep waar Essent onderdeel van uitmaakt. Hij leidde de ontwikkeling van nieuwe digitale business modellen samen met internationale partners en zette innovatie-vestigingen op in Berlijn, San Francisco en Tel Aviv.

Voordat Van Laethem in 2006 bij Essent kwam als CEO België, bekleedde hij verschillende internationale executive posities bij Shell in retail, supply chain, mergers & acquisitions, market entry en strategieontwikkeling, onder als andere Vice President Europe Supply Chain en Directeur Shell Nederland Verkoop.