Escape Fitness verhuist naar Sint-Denijs-Westrem

0000000000000ww-300x200Walter Withof (foto) startte bijna dertig jaar geleden in een bescheiden zaaltje in Gent met het aanbieden van aerobicslessen en was daarmee in ons land één van de pioniers van de fitnesssector die sindsdien zo’n hoge vlucht heeft genomen. Sinds 1990 baat hij vlak bij de Gentse Vooruit het fitnesscentrum Escape uit.

Na 27 jaar verhuist Escape Fitness op 5 september naar een andere locatie in Sint-Denijs-Westrem waar hij sinds 18 januari ook al gestart is met het fitnessconcept Afterburn.

“Het waren 27 fantastische jaren, waar ik samen met mijn team en de leden van de club die als het ware een beetje familie geworden zijn, met veel plezier op terugkijk”, laat hij optekenen. “Maar zoals mensen in het leven af en toe moeten verhuizen, moet dat ook met ondernemingsconcepten. In onze nieuwe locatie blijven we werken met persoonlijke begeleiding en met de beste toestellen en kunnen leden en niet-leden terecht voor hun favoriete workouts.”

Escape Fitness en Afterburn komen daarmee samen onder één dak. “Dat laatste concept is een intensieve workout in groep onder leiding van een personal trainer waarmee de sporters volgens Walter Withof verbluffende resultaten bereiken.

“Door de combinatie van een cardiotraining op loopbanden en fietsen en een stevige krachttraining in groep onder leiding van de persoonlijke trainer slagen de deelnemers erin om 15 tot 20 minuten boven 80 % van de maximale hartslag te trainen.  Op die manier verbranden ze in een klein uurtje tot 1.000 kilocalorieën. Omdat het lichaam na een dergelijke intense training extra tijd nodig heeft om zich te herstellen, blijven de deelnemers tot 36 uur ná de training ook extra calorieën verbranden. Met name voor mensen met een drukke job in het bedrijfsleven, die slechts af en toe tijdens een gestolen uurtje wat kunnen sporten, is dit een ideale formule.”