Eskimo beloont studente met ontwerpopdracht

eskimo-2-Eskimo ontwerpt en produceert al meer dan honderd jaar nachtmode en ondergoed. Maar het bedrijf uit Melle, dat officieel Bonneterie De Groote heet en geleid wordt door Ingrid Macours, is nog altijd even dartel en springlevend.

Vorige week vond in de Gentse Eskimofabriek – de historische thuisbasis van het label Eskimo – het KASK defilé ‘Movement 22’ van de studenten mode plaats. Ook dit jaar kende Eskimo in haar eigen productcategorie een award toe aan het beste ontwerptalent. Het merk zocht vooral naar de student die het meeste indruk maakte met grafische designs, origineel materiaalgebruik of vormgeving, zonder in te boeten aan draagcomfort en elegantie. Kleding die ‘Close to me’ is, net als Eskimo.

Masterstudente Nele Sarens bekoorde de Eskimo jury met het verwerken van een delicate lingeriecode in homewear en stijlvol eveningwear. “Haar collectie Shine On is een elegante sublimatie van vrouwelijkheid en kracht,” aldus Ingrid Macours, General Manager bij Eskimo, die de award overhandigde.

De prijs omvat een platform om samen met Eskimo, en bij wijze van limited edition, een drietal stukken te ontwerpen als capsulecollectie binnen de collecties Original Eskimo, Eskimo Nightwear en Eskimo Underwear.