Eskimofabriek verheugt zich over stijgend aantal vaste huurders

eskimofabriekDe aan de Wiedauwkaai (Gent-Noord) gelegen Eskimofabriek heeft de wind in de zeilen. De vroegere textielfabriek die met haar Eskimofuiven in de jaren ‘90 uitmondde tot een wijd verspreid begrip in het Gentse, trekt sinds 2010 steeds meer klanten en publiek aan als evenementenlocatie. Ook onze eigen “Made in Oost-Vlaanderen Live” vond er vorige week nog plaats.

Belangrijke investeringen in de infrastructuur en een extreme flexibiliteit van de beheerders van de site, maken de meer dan 3.000 m2 tellende evenementenlocatie steeds populairder bij bedrijven en particulieren. Zo zag de Eskimofabriek haar bezettingsgraad op vijf jaar tijd verdubbelen en de omzet groeien met liefst 38%. Daarbij wordt resoluut gekozen om elke euro te investeren in de verdere ontwikkeling van het gebouw.

Er is onder meer geïnvesteerd in duurzame verlichting, dubbele isolering en de uitbreiding van de sanitaire infrastructuur. Steeds meer events, waaronder ook “De profvoetballer van het jaar” en “Night Shift” vinden plaats in de Eskimofabtriek. “Ook onze flexibiliteit is ongetwijfeld een troef”, zegt commercieel directeur Björn Mervilde.  “Zowel qua catering als qua andere logistieke ondersteuning laten wij onze klanten vrij beslissen met wie ze op onze site het liefst willen samenwerken.” 

Het succes van de eventlocatie en de ondernemersspirit die in de Eskimofabriek in de lucht hangt, heeft er ondertussen ook voor gezorgd dat een toenemend aantal vaste huurders zich in het “Eskimodorp” hebben. Dat is onder meer het geval voor de coworkingplace Likebirds en het PR-bureau AliceBown.