500 ondernemers palmden maandagavond de Ghelamco Arena in Gent in. Daarmee was het derde jaarlijkse forum voor leden en stakeholders van ETION meteen volzet. Wie er niet meer kon bijzijn, kon het congres via livestreaming volgen op smartphone of laptop.

Het ETION-Forum stond stil bij de economische en maatschappelijke invloed van slimme technologie. Een robot kon niet ontbreken als het gaat over de impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving. Tijdens een panelgesprek wisselden Jeroen Lemaire, ceo In the pocket, Wim Bijnens, Cronos Groep, en Jochanan Eynikel, ETION, van gedachten.

Keynotesprekers Mark Coeckelbergh, techniekfilosoof Universiteit Wenen, en Nell Watson, ceo QuantaCorp en expert AI en robotica Singularity University, belichtten de kansen en uitdagingen van de digitalisering en robotisering. “Ondernemers en beleidsmakers moeten niet doemdenken, maar wel vooruitdenken op de impact van technologie. Alleen zo blijft tech in lijn met menselijke waarden. De ethiek van techniek blijft een mensenzaak.”