Etixx sponsort ook vrouwenwielrennen

etixxVanaf volgend seizoen zullen de dames van het Belgische eliteteam Topsport Vlaanderen koersen met ETIXX op de truitjes. Het in 2009 opgerichte Etixx, een dochter van Omega Pharma uit Nazareth, is een merk van sportvoeding en -supplementen.

Davy De Vlieger, CEO van Etixx, sloot een deal voor de sponsoring van de ploeg voor de komende drie seizoenen. Bij Topsport Vlaanderen – Etixx, dat vijftiende staat op de UCI-ranglijst, rijden onder meer Belgisch beloftekampioene  Lotte Kopecky (18), Belgisch tijdritkampioene  bij de beloften Ann-Sophie Duyck.

Etixx sponsort volgens Davy De Vlieger niet enkel om de naambekendheid van het merk te verhogen maar ook om via een samenwerking met topsportteams nieuwe producten te kunnen ontwikkelen en permanent een vinger aan de pols te houden van de noden op het vlak van sportvoeding. Binnen het professionele mannenwielrennen heeft Etixx al langer een flinke voet aan de grond, maar binnen het immer populairder wordende vrouwenwielrennen bestond nog geen echt partnership.

“We willen verder investeren in sporten en disciplines waarin we prominent aanwezig willen zijn en waarvan we weten dat het Etixx zal onderscheiden van de concurrenten”, zegt Davy De Vlieger. “Met deze nieuwe deal nemen we eindelijk ook onze rol op met Etixx en Omega Pharma in het vrouwenwielrennen. Een sport in volle ontwikkeling en waarin Etixx een rol van betekenis kan en zal spelen. We starten met Topsport Vlaanderen – Etixx omwille van het belang dat we hechten aan een goede opleiding voor onze jeugd. Het is een Pro Tour team zodat we ook hier op alle fronten met Etixx aanwezig zullen zijn, net zoals met Etixx – Quickstep. Het is ons streven om vanaf volgend jaar onze naam te linken aan nog enkele andere grote teams binnen een aantal populaire sporten. Op een persconferentie later tijdens de Tour de France zullen we nog een tweede belangrijke aankondiging doen binnen dat kader.”