Evertech Belgium ontwikkelt met Gent Universiteit "best practice" vloer

courtflexEvertech Belgium uit Sint-Martens-Latem specialiseert zich in modulaire binnen- en buitenvloeren en treedt onder met op als de exclusieve verdeler van de sportvloeren van Courtflex uit Singapore. “Wat ons uniek maakt”, zegt Hans Borgers, is de grote aandacht voor research. De Courtflexvloeren zijn ontwikkeld in samenwerking  met sportfederaties, orthopedische chirurgen en atleten.   We zijn er immers van overtuigd dat samenwerking de enige weg is om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. De tijd dat ondernemingen zich als het ware in hun eigen cocon konden terugtrekken en gelukkig waren in “het verborgene” is voorgoed achter de rug. De globalisering en de snelle ontwikkeling van de technologie zorgen ervoor dat je eigenlijk altijd een stapje voor moet blijven, en dat kan door dergelijke samenwerkingen aan te gaan.”

Ambitieuze plannen

Die filosofie weerspiegelt zich ook in de strategegie van Evertech Belgium. Het bedrijf is vooralsnog enkel actief als verkooporganisatie, maar ze evolueert wel snel. De afgelopen acht maanden zijn er ook juridische entiteiten opgericht in Frankrijk, Groot-Brittannië en Londen. Daarnaast zijn er actieve distributeurs in Nederland, Zuid Amerika, Hongarije en Scandinavië. Maar de plannen reiken nog verder. “Hopelijk nog dit jaar, maar zeker in 2015”, zegt Hans Borgers, willen we een eigen productielijn opstarten. Net zoals dat voor Courtflex is gebeurd, willen wij voor die nieuwe producten samenwerken met atleten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen, om zo uiteindelijk tot een soort “best practice” vloer te komen. Enkele weken geleden hebben we alvast een kwaliteitslabel gekregen van Universiteit Gent dat aangeeft dat onze vloeren uitstekend geschikt zijn voor sportzalen, schoolpleinen, speelruinen en toonzalen.”

Antwoord op besparingsnoodzaak

Voor Evertech zijn gemeentebesturen belangrijke klanten. De vraag dringt zich dan ook op of het feit dat die als gevolg van de druk op de begrotingen moeten besparen geen hinderpaal vormt voor het bedrijf. “Juist niet”, zegt Hans Borgers. “Daardoor krijgen onze producten juist aandacht omwille van hun multifunctionele karakter. Ook op dit vlak denken we enkele stappen vooruit.”