Experience center Fun(doo) lokt zelfs buitenlandse onlineklanten naar Nevele

Fundoo4 (2)De familiale doe-het-zelfzaak De Waele uit Nevele werd door Joeri en Sven De Waele, de zoons van de oprichter  in maart 2013 omgetoverd tot Fundoo Village, een interactieve en innovatieve concept store waar de klant de producten die het bedrijf via een dertigtal webshops aanbiedt voor vrijetijdsbeleving ook effectief kan uittesten. De creatie van die webwinkels die onder meer zwembaden, tuinhuisjes en trampolines verkopen, was een straf staaltje Oost-Vlaams ondernemerschap van deze andere Gentse De Waele Brothers en zowat de enige Belgische reactie op de doorbraak van Nederlandse onlinespelers zoals Coolblue en Bol.com.

Eind vorig jaar sloeg Fundoo de handen in elkaar met vrijetijdsketen Fun, die in Vlaanderen werd uitgebouwd door Bart Coeman en een dertigtal winkels uitbaat. “Op die manier bieden we de klanten een uniek multichannelconcept”, zegt Joeri De Waele, “waarin de klant helemaal centraal staat. De gebundelde expertise in clicks en bricks is uniek in Vlaanderen en laat de consument echt aan het stuur zitten van zijn aankoopbeslissingen.”

Volgens De Waele staat retail op een kruispunt en komt het erop aan om onlineverkopen en offlinebeleving zo goed mogelijk met elkaar te combineren.  “Vanuit de focus op de klant proberen we te innoveren”, zegt hij. “ De klant kan om het even waar en om het even wanneer vanop zijn mobiele toestel alle mogelijke productinformatie raadplegen en meteen checken of het product dat hij wil op voorraad is in de dichtstbijzijnde winkel. Dat kan ook via online kiosken op de winkelvloer. De consument kan kopen waar en wanner hij wil, de producten ophalen in een winkelpunt of thuis laten leveren en hij kan in Fundoo Village in Nevele grotere producten zoals trampolines en zwembaden zelf komen uittesten. Vanuit die ervaring proberen we ook in de winkels van Fun het accent meer op spelen te leggen.”

Dat de aanpak werkt wordt bewezen door het feit dat zelfs uit Limburg en Nederland klanten naar de Fundoo Village afzakken. “Ook rond multichannelretail is Oost-Vlaanderen dus een pionier”, lacht Joeri De Waele.