Fabrikant van Oxfordfietsen drukst bezocht op Open Bedrijvendag

aaaDe eerste zondag van oktober stond ook dit jaar traditiegetrouw in het teken van de grote en kleine Belgische bedrijven die hun deuren openzetten voor Open Bedrijvendag. De editie 2014 klokte af op 650.000 bezoekers en mag dus een groot succes genoemd worden.

“Het is fantastisch om te zien welke aantrekkingskracht de Belgische bedrijven uitoefenen op zowel jong als oud. Dat we dit jaar zo veel mensen mochten verwelkomen, bewijst dat ondernemen nog steeds tot de verbeelding spreekt in ons land. We merken dat mensen ook echt bewust op pad gaan naar hun favoriete bedrijven en daar gerust heel wat kilometers voor willen afleggen”, verklaarde Matthias Lievens, directeur van Open Bedrijvendag.

Het bedrijf dat in Oost-Vlaanderen het grootste aantal bezoekers over de vloer kreeg was Rijwielen Van Den Berghe uit Sint-Niklaas, de fabrikant van de befaamde Oxfordfietsen en van de Zanatta racefietsen. Zaakvoerder Eddy Van Den Berghe had vooraf laten weten dat hij enthousiast deelnam aan Open Bedrijvendag omdat het evenement een uitstekende kans bood om aan het grote publiek te laten zien dat een fiets een toch wel wat ingewikkelder product is dan de meesten denken, aangezien er zo’n 200 à 240 onderdelen voor nodig zijn.

Liefst 2.500 bezoekers maakten bij Van Den Berghe kennis met een het ruime aanbod kwaliteitsfietsen – er was ook grote belangstelling voor elektrische fietsen – en met de diverse onderdelen die worden aangeleverd door bekende leveranciers zoals Shimano en Michelin.