Sinds de familie Dusselier eind vorig jaar de kerk van Kwatrecht (in de buurt van Wetteren) kocht, zijn de activiteiten er alleen maar gegroeid. Onlangs kon het grote publiek er terecht voor degustatie sessies van wijn of van de ambachtelijk gebrouwen bieren, zoals In naam van de Vader. “Vanaf nu kan iedereen elke zaterdag terecht in onze drankenhandel”, zegt vader Hans Dusselier. “Bedoeling is om er binnen de zes maanden een heuse en mooie bier- en wijnbar inclusief terras uit te bouwen, waar ook een klein hapje kan gegeten worden.” Rond deze tijd wordt ook de website -met een informeel en een commercieel luik – officieel in gebruik genomen.

Vader en zoon Dusselier hebben nog wel meer ambities met hun ‘kerk’. “We willen er graag een brouwerij installatie in onder brengen”, aldus Hans Dusselier. “Het businessplan voorziet in een installatie van minimaal 3 en maximaal 15 hectoliter. In eigen huis zouden we dan de 2 bierstijlen ‘In naam van de Zoon’ en ‘In naam van de Heilige Geest’ brouwen. Deze bierstijlen met spontane en/of wilde gisten zullen we in de kerk brouwen en hier vergisten.”

De Heilig Hart Brouwerij van de familie Dusselier moet in principe in de loop van 2018, uiterlijk 2019, het levenslicht zien in de kerk van Kwatrecht. “Ons eerste 3 bieren  -in naam van de Vader- zijn nu al op de markt: Saison (5,8 graden), Dubbel (6,8 graden) en Tripel (7,8 graden)”, weet Hans Dusselier. “Het wordt onder meer verkocht bij de wel bekende bierhandel Geers in Lochristi. Ook een reeks horeca-zaken hebben het al in de aanbieding. Op termijn willen we met onze natuurlijk gebrouwen bieren ook de exportmarkt op. Via mijn activiteit als wijnhandelaar heb ik heel wat contacten in Europa.”

De familie Dusselier stond vooral bekend als wijnhandelaars en die activiteit van natuurlijke wijnen en junmai sake (Desolari) blijft ook pal overeind. Met de aankoop, eind vorig jaar, van de kerk van Kwatrecht, kwam er ook ruimte voor bierhandel en bierproductie en raakte alles in een stroomversnelling. Volgens plan willen Hans en Victor Dusselier gestaag verder investeren in hun bierambities. Verder zal de vroegere kerk ook verhuurd worden als locatie om bedrijven en overheidsinstellingen toe te laten hun nieuwe producten voor te stellen, seminaries te geven en/of hun klanten uit te nodigen voor een gezellig onderonsje in de brouwerij.