GENT – De familie Van Malderen, gewezen oprichters en eigenaars van Ontex, verkoopt zijn drie wijnkastelen in de regio rond Bordeaux. Het gaat telkens om prestige cuvées. De drie domeinen samen zijn goed voor 38 hectare.

De kastelen in kwestie luisteren naar de naam Château Franc Mayne (St.Emilion), Château de Lussac en Vieux Maillet (Pomerol). Verkopers van dienst zijn Griet Van Malderen (dochter van Paul Van Malderen) en haar echtgenoot Hervé Laviale. Het eerste kasteel, inclusief de bijhorende luxe B&B,  is al de deur uit en werd verkocht aan de Parijse zakenman Jean-Pierre Savare van het technologiebedrijf Oberthur. Voor de twee andere wordt nog naar een koper gezocht.

De drie kastelen in kwestie werden gekocht in de periode tussen 2000 en 2005. De verkoop van Ontex in 2002 aan de Britse private equity speler Candover, maakte de Franse zijsprong financieel mogelijk. De voorbije jaren werd fors geïnvesteerd in de drie Franse wijndomeinen.

In een korte reactie in De Tijd laat Griet Van Malderen enkel weten dat de wijn gezorgd heeft voor veel en intens plezier, maar dat het nu tijd is voor andere zaken, zonder te preciseren wat.