GENT – De West-Vlaamse familie Vanmoerkerke (vroeger bekend van Sunair en Sunparks) opende zopas een stijlvolle co-working place in Gent. Het Ampla House is gevestigd langs de Coupure. In de stijlvolle Gentse patriciërswoning is er plaats voor 126 werkplaatsen, maar ook voor allerlei faciliteiten.

De familie Vanmoerkerke, die tegenwoordig volop investeert in vastgoed, krijgt steun van onder meer ondernemers Michel Moortgat (Duvel Moortgat)  en Bart De Waele (advieskantoor Wijs). De Vanmoerkerkes trekken echter het project waar in totaal acht vennoten, waarvan de meeste anonimiteit verkiezen, hun schouders onder zetten. Volgens een getuigenis van William Vanmoerkerke in het magazine Sabato, is het hele project geïnspireerd naar Amerikaans model.

De voorbereidende werken van het Gentse project begonnen in 2015 met de aankoop van het statige huis dat diende gerestaureerd te worden. Het pand heeft een totale oppervlakte van 1.800 vierkante meter. De interieurinrichting werd toevertrouwd aan Valérie Vanermen, dochter van de bekende Oost-Vlaamse hartchirurg Hugo Vanermen. Het Ampla House is niet alleen een co-working plek maar wil ook een huiselijke omgeving aanbieden aan de gebruikers. Een feel good context zeg maar. Daarom worden er over de middag ook sportlessen georganiseerd in de fitnessruimte of worden er relaxerende massages gegeven. De instapprijzen, vanaf 120 euro per maand, zijn erg redelijk gehouden.