Federprocyle en Traxio helpen zelfstandige fietshandels

foto-winkel-binnen-1De vereniging van fietsspecialisten Federprocycle , bundelt de krachten met Traxio, die niet alleen de federatie is van de automobielsector maar ook die van fietsen en motoren.

Samen willen ze de positie van de onafhankelijke fietswinkels, waarvan er in Vlaanderen nog ongeveer 1.200 zijn, versterken. Die klassieke fietsvakhandel heeft volgens beide beroepsorganisaties nog altijd een mooie toekomst voor zich op voorwaarde dat de fietshandelaars zich competitiever opstellen en professioneler gaan werken.

De vakorganisaties  wijzen erop dat de fiets in de snel evoluerende mobiliteitssector het vervoermiddel van de toekomst kan worden. Daar moeten de fietsenhandelaars op de juiste manier op inspelen. Bijvoorbeeld door verhuur en leasing van bedrijfsfietsen aan te bieden. Traxio wil Federprocycle en de aangesloten fietswinkels helpen met de uitbouw van IT-tools rond vlootbeheer, homologatie en registratie van e-fietsen, e-commerce en technische informatie. Meer in het algemeen willen Traxio en Federprocycle de kleine fietswinkels bewust maken van het feit dat fietsen, ongeacht of het gaat om traditionele fietsen of e-bikes, een belangrijke rol zullen spelen in de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Fietshandelaars kunnen volgens beide vakorganisaties hun troeven van nabijheid, vakkennis, klantgerichtheid en flexibiliteit ook volop uitspelen in de groeisector van de bedrijfsfietsen.