Ferdi RenierFinancieel dienstverleningskantoor Baker Tilly Belgium heeft naast de vier Oost-Vlaamse kantoren in Aalst, Melle, Berlare en Zele ook Belgische vestigingen in Brussel en Luik. Het bedrijf specialiseert zich  niet enkel in accountancy, audit, revisoraat en consulting, maar biedt  ook oplossingen voor steeds complexer wordende processen die voor kleine en middelgrote ondernemingen belangrijke financiële consequenties kunnen hebben.

Sinds kort is Ferdi Renier (foto) aan de slag bij de Corporate Finance afdeling van Baker Tilly Belgium. Hij adviseert het team dat de begeleiding van verkoop of aankoop van bedrijven op zich neemt. Ferdi doorliep een gevarieerde carrière bij Generale Bank, daarna Fortis, waar hij telkens te maken had met familiale en middelgrote bedrijven, eerst ter ondersteuning van hun internationale handel, later vanuit zijn functie bij Corporate Finance waar hij verantwoordelijk was voor overnamebegeleiding. Daarna maakte hij de link met de ondernemer via Private Banking en Wealth Management, zowel bij de toen nog Belgische Fortis Bank als bij Merrill Lynch, een Amerikaanse zakenbank.

Voor Ferdi Renier zich aansloot bij het team van Baker Tilly Belgium, werkte hij mee aan een succesvol Private Equity fonds dat zich tot doel stelde de opvolgingsvraagstukken van familiale ondernemingen op te lossen. Hij heeft dus heel wat expertise opgebouwd in het segment van de familiale ondernemingen, die een aantal specifieke kenmerken hebben en precies daardoor soms een beetje uit de boot vallen.

“Bij Baker Tilly vinden wij dat ook de kleinere familiebedrijven net zo goed recht hebben op professionele begeleiding”, zegt Ferdi Renier, die er ook op wijst dat nog duizenden kleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen te maken krijgen met de problematiek van de verkoop omdat er geen opvolging is in de familie of juist met de aankoop van andere bedrijven om de groei te vrijwaren en te bestendigen. “Wij leveren totaaladvies”, voegt hij er nog aan toe, “beginnend  vanaf de beslissing tot verkoop of aankoop tot de realisatie en implementatie van de beoogde transactie. Complexe processen met grote financiële belangen worden samen met de klant en een intern team van specialisten doorgrond, waarbij de projectleider de eerstelijnscontactpersoon is. Op die manier zorgen wij voor korte en directe lijnen die snel schakelen mogelijk maken.”