Fietstransportbedrijf Bubble Post dankzij investeerders klaar om Europa te veroveren

 

1bcfc456-dacb-11e3-b98d-aa77fc4c9172_web_scale_0_0387397_0_0387397___jpg_h380Twee jaar geleden begonnen Michel De Waele, Benjamin Rieder en Anthony Viaene in Gent met een fietstransportbedrijfje. Aanvankelijk hadden ze het idee om met fietstaxi’s mensen te helpen om de drukke files in het stadscentrum te vermijden. Maar toen ze van handelaars de vraag kregen om ook goederen te vervoeren, veranderden ze het geweer van schouder. Ondertussen is Bubble Post in Oost-Vlaanderen ook actief in Sint-Niklaas, terwijl er ook al vestigingen zijn in Kortrijk, Brussel en Antwerpen. Die laatste ging twee weken geleden van start.

“We leveren in Gent dagelijks zo’n 500 pakketten aan ongeveer 100 klanten”, zegt Yan Ketekers, regiomanager Oost-Vlaanderen. “Voor het merendeel zijn dat bedrijven, maar er zijn ook particulieren bij. Dat gebeurt vanuit een loods aan de Gasmeterlaan en de belangrijkste klanten zijn handelaars en e-commercebedrijven. Onze laadbakken op de nieuwe fietsen beschikken over een volume van 2 kubieke meter, en kunnen tot driehonderd kilogram vervoeren.Van kleine cadeaupakketjes over drank- en eetwaren tot bouwmaterialen.”

Ambitieuze plannen hebben investeerders verleid

Het idee is zo goed aangeslagen dat de oprichters op zoek zijn gegaan naar investeerders om de ambitieuze groeiplannen te financieren. “Die zijn ook gevonden”, weet Yan Ketelers, “maar omdat de deals nog gefinaliseerd moeten worden, kan ik er nog niet veel over kwijt.” Wat Ketelers wel kan zeggen dat Bubble Post in Gent dit jaar nog wil verhuizen naar een opslagplaats die dichter bij de grote invalswegen ligt. En dat de verdere expansieplannen voorlopig niet op andere Oost-Vlaamse steden gericht zijn. Mede door de komst van de investeerders zal de focus immers in de eerste plaats naast steden als Brugge en Leuven  op Wallonië en Nederland liggen. “Maar op termijn willen we ons netwerk uitbreiden naar alle West-Europese centrumsteden”, zegt Yan Ketelers nog. “We hebben gewoon een dienst gevonden waar hele grote nood aan is.”