fiftyone2De Gentse afdeling van Serviceclub Fifty-One heeft samen met de ecologische Gentse producent Heynsquared een gin gelanceerd. De Fifty-One Gentlemen’s Gin komt er naar aanleiding van de 51ste verjaardag van de serviceclub in 2017. De gin is slechts in beperkte voorraad te verkrijgen, maar is gemaakt met een hart voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar de sociale projecten van Fifty-One Club Gent.

De Gentlemen’s Gin is een authentieke gin met versie kruiden, die in de Gentse natuur worden geplukt. Bijvoet, robertskruid, hondsdraf, watermunt, varkenskers, nagelkruid, klein hoefblad en vogelkers geven de gin een unieke smaak. Ook het bereidingsproces gebeurt op artisanale wijze. Fifty-One Gentlemen’s Gin kan via de website van serviceclub Fifty-One besteld worden of via de leden van de Gentse club. Kostprijs is 45 euro per fles. Bovendien is het niet uitgesloten dat de nieuwe gin de komende maanden ook in een aantal Gentse speciaalzaken te koop zal zijn.

Als één van de Vlaamse clubs van Fifty-One International werd de Gentse Club in 1972 opgericht met momenteel 36 actieve leden. In 2017 viert de beweging zijn symbolische 51e werkjaar. De voorbije 10 jaar werd reeds 200.000 euro voor sociale projecten ingezameld. De projecten steunen hoofdzakelijk initiatieven die de situatie van de maatschappelijk zwakke doelgroep van kinderen, gehandicapten en kansarmen wil verbeteren. “Voor onze symbolische 51e verjaardag leek het ons een origineel idee om het werkjaar met een nieuwe gin te bezegelen en te besprenkelen”, aldus jaarvoorzitter Bart Spiessens.