Ook technici zijn belangrijk in het verkoopproces

leivHet Gentse IT-consultingbedrijf Queaso Systems organiseert  in principe vier keer per jaar zogenaamde “GetTogethers”. Dat zijn bijeenkomsten van mensen die interesse hebben in een onderwerp dat gerelateerd is aan IT.  “Intussen hebben we bijna veertig dergelijke bijeenkomsten georganiseerd”, zegt CEO Filip De Sutter, “en aan het succes ervan merken we dat de formule – samenkomst en wat informele gesprekken, een spreker die een klein uurtje een welbepaald thema uitspit en nog wat tijd om na te praten en te netwerken – erg goed aanslaat.”

Op donderdag 30 juni vindt vanaf 18 uur 30 in hotel Bloemenlust in Wetteren een nieuwe dergelijke bijeenkomst plaats. Dit keer staat ze in het teken van het spanningsveld tussen technici en verkopers. In de praktijk blijkt immers dat die laatsten vaak vrezen dat de eersten stokken in de wielen van hun verkoop gaan steken, door de klanten te overvallen met “expertentaal”, waar de klanten uiteindelijk niets aan hebben omdat ze voor hen te onbegrijpelijk is, terwijl de techneuten hun uitleg nochtans geven met de beste bedoelingen, maar dan vaak gefrustreerd afhaken.” 

“We hebben Leiv Hendrickx (foto) uitgenodigd”, zegt Filip De Sutter, “om aan technici een aantal cruciale tips te geven over hoe ze eigenlijk op dezelfde golflengte kunnen geraken met de verkopers en samen met de verkopers echt plezier kunnen beleven aan salesmeetings. De toegevoegde waarde die technici daarin kunnen brengen, wordt immers onderschat.”

Leiv Hendrickx heeft een achtergrond in marketing en communicatie, maar deed ook heel veel IT-ervaring op, onder meer als programmeur bij Techdata. Sinds een aantal maanden staat hij samen met Wouter Danckaert aan het hoofd van de startup Techtomar uit Aalst. “Met onze ervaring in marketing, technologie en zakelijke strategie willen we via dat bedrijf aan technologiebedrijven nieuwe inzichten bieden in het vastleggen van hun businessmodel, in growth hacking strategieën en in de zoektocht naar potentiële partners”,  geeft hij aan.