BACHTE-MARIA-LEERNE – Bij familiebedrijf Filliers heeft ceo Bernard Filliers de fakkel doorgegeven op operationeel vlak. Hij doet dat in overeenstemming met het familiecharter dat stipuleert dat de ceo aan 65 uitstapt. Hij blijft uiteraard wel aan als bestuurder en aandeelhouder.

De aflossing van de wacht vond zopas plaats. De keuze viel op een extra muros manager in de persoon van Bart Cnudde. Hij is 43 jaar. Naar verwachting moet hij de brug helpen slaan naar de volgende generatie. Emile Filliers is 32 jaar oud en mist nog even de ervaring om nu al het familiebedrijf met een grote traditie te leiden. Filliers werd opgericht in de negentiende eeuw (1880) en is al die tijd een familiebedrijf gebleven .Inmiddels is er sprake van de vijfde generatie.

Filliers zou, volgens Bernard Filliers, aan de vooravond staan van een grote internationale doorbraak. Het Oost-Vlaamse bedrijf zet al enkele jaren niet alleen in op jenever, maar ook op andere sterke dranken (gin, moutwijn voor derden en zelfs whisky) en dat blijkt commercieel aan te slaan in de markt. In 2017 was het bedrijf goed voor 14 miljoen euro aan omzet waarop het 565.000 euro nettowinst boekte. De familietakken van Bernard en Jan Filliers (deze laatste overleed tien jaar terug in een busongeval in Egypte) hebben elk vijftig procent van de aandelen in handen.