BACHTEN-MARIA LEERNE – Uitgerekend nu de zomer aan het raam piept, pakt Filliers uit met wat je best kan omschrijven als ‘een zomerse verrassing’: een roze gin voorwaar. De Filliers Dry gin 28 Pink is gebaseerd op het authentieke recept van Firmin Filliers. De gin kreeg de zomerse smaak van frambozen en gojibessen en tadaa. Het resultaat is een fruitige én roze gekleurde gin, perfect voor een zomers avondje. De commerciële verwachtingen zijn hoog gespannen.

In 2012 bracht Filliers Distillery als eerste een 100% Belgische gin op de markt, op basis van een authentiek familierecept. Aan de wieg van Filliers Dry Gin 28 staat Firmin Filliers die net na de Eerste Wereldoorlog een eigen gin ontwikkelde. Filliers gin wordt nog steeds ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels, met de fijnste botanicals en volgens het originele recept. Voor deze roze gin baseerden de stokers zich op het authentieke recept, maar voegden ze tijdens het distillatieproces ook nog eens frambozen en goijibessen toe.Het nieuwe drankje is verkrijgbaar bij de supermarkt en de betere drankenhandel.

Hoe dan ook, wil Filliers respect tonen voor zijn eigen familiegeschiedenis, en dat wordt met dit verhaal nog eens duidelijk aangetoond. Filliers heeft een traditie die teruggaat tot eind negentiende eeuw (1880) en is al die tijd een puur familiaal bedrijf gebleven.