Fit20 opent fitnesstudio in Gent

fit20-26De Fit20-studio’s zijn aan een doorbraak bezig. Fit20 is een Nederlandse franchiseketen die heel specifieke fitnesstrainingen biedt. Het gaat om een fitter lichaam in slechts 20 minuten sport per week.

De fit20-methode is gebaseerd op de HIT (high intensity training)-principes: door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven, heeft het enkele dagen nodig om te herstellen. Je spieren krijgen het idee dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Meer trainen is af te raden, want spieren hebben tijd nodig om te recupereren. Door de training wekelijks te herhalen, neemt niet alleen de spiermassa toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage. Na 3 maanden is er al merk- en meetbaar resultaat. Er is altijd een personal trainer die de work-out begeleidt.

Aangezien de trainingen doorgaan in een gekoelde ruimte, is omkleden of douchen achteraf niet nodig en kan je in gewone outfit komen sporten.

De keten werd in 2009 opgericht in Nederland door ondernemer Walter Vendel en heeft er ondertussen al 51 studio’s. Alleen al in 2014 ging er op 15 locaties een vestiging open. De teller voor dit jaar staat bij onze noorderburen al op +13. Dit alles legde de keten geen windeieren: vorig jaar werd een omzet behaald van 2,8 miljoen euro (+55% tegenover 2013).

Walter Vendel, oprichter en CEO van fit20: “De ambitie om de Nederlandse grens over te steken is er altijd al geweest en de keuze voor België lag voor de hand. Het is trouwens niet het enige land waarop we onze pijlen richten: ook in onder meer Frankrijk, Duitsland en Qatar zullen we dit jaar nog een vestiging te openen.”

In België wil de keten dit jaar nog 5 studio’s openen en daarvoor wordt naarstig gezocht naar zowel franchisenemers als personal trainers.

De keten ziet alvast veel potentieel in de Belgische markt. “Veel mensen willen wel sporten, maar hebben gewoon geen tijd. Wij willen trainen voor hen laagdrempelig maken door studio’s in te richten vlakbij hun werk. Naast kantooromgevingen gaat fit20 daarom ook partnerschappen aan voor studio’s binnenin bedrijven die dan exclusief door die werknemers worden gebruikt,” aldus Walter Vendel.

De ambitie binnen 10 jaar ligt op 150 vestigingen in België waarvan een derde binnen bedrijven. In Nederland beschikken bedrijven zoals Siemens, Ahold en Randstad al jaren over een eigen studio en claimen ze dat het ziekteverzuim binnen de onderneming hierdoor afnam.