GERAARDSBERGEN – Interieurbedrijf Flamant pakt deze week in Parijs uit met een primeur. Het stelt er zeven nieuwe verven voor die allen het ecologisch label kiemvrij dragen. Bij de specialisten van luxeverven is Flamant daarmee top.

Het nieuwe pallet verven wordt voorgesteld ter gelegenheid van de nichebeurs Maison & Objet. In marge van de beurs nodigt Flamant in zijn Parijse flagshipstore klanten en relaties uit om kennis te maken met het nieuwe aanbod dat de ecologische stempel Air Care meekrijgt. “In de praktijk betekent het dat Flamant garandeert dat de omgeving waar de verf wordt aangebracht gedurende zeven tot tien jaar vrij blijft van alle mogelijke kiemen”, vertelt Catherine Leonard namens Flamant. “Dat is nog niet eerder aangeboden in het segment van de luxeverven. Flamant heeft in dit verband samengewerkt met Tollens, een Frans bedrijf gespecialiseerd in de productie van verven. Tollens heeft ook een filiaal in Oost-Vlaanderen, met name in Sint-Niklaas.”

Flamant is sinds 2016 niet helemaal Flamant meer in de zin dat de stichtersfamilie nog slechts minderheidsaandeelhouder (7 procent) is en zich ook operationeel heeft teruggetrokken. Enkel Alex Flamant is nog operationeel actief en maakt ook nog deel uit van de raad van bestuur. De leiding van het bedrijf rust in handen van ceo Hans Blink. Diverse Nederlandse investeerders en groepen hebben zich bij Flamant ingekocht wat zorgt voor een versnipperd aandeelhouderschap.