GERAARDSBERGEN – Flamant heeft al altijd de reputatie gehad een stap voor te zijn op nieuwe trends. Aan de vooravond van Batibouw, en dat zal geen toeval zijn, komt het gekende Oost-Vlaamse interieurbedrijf opnieuw aandraven met een heuse innovatie.

Flamant zelf heeft het over een mijlpaal als de nieuwe gelanceerde verf met zogenaamde Air Care technologie ter sprake komt. De lucht in ons interieur is soms tot tienmaal meer vervuild dan de buitenlucht, zo wijzen studies uit. Deze vervuiling is het gevolg van verbrandingsprocessen en van bestanddelen uit onderhoudsproducten, textiel en meubelmaterialen. Dit houdt bepaalde risico’s in voor onze gezondheid, want deze verontreinigende stoffen (o.a. formaldehyde als meest voorkomende) kunnen niet alleen irritaties en allergieën veroorzaken, maar ook aanleiding geven tot ernstige aandoeningen van de luchtwegen.

Flamant komt nu aandraven met een innovatieve verf die ook de binnenlucht zuivert. Het product komt tot stand in samenwerking met verfspecialist Tollens uit Temse. De Air Care technologie is niets anders dan een actieve hars die de binnenlucht zuivert door de belangrijkste verontreinigende stoffen uit de lucht te verzamelen, te vernietigen en in gezonde moleculen om te zetten. De verf is werkzaam zodra ze is aangebracht en blijft zeven tot twintig jaar doeltreffend, afhankelijk van het vervuilingsniveau. Tijdens haar volledige levensduur heeft de verf gegarandeerd een zuiverende werking en biedt haar gebruiker dag na dag, bescherming en comfort, aldus Flamant.