Flanders Investment & Trade zet Volvo Cars in het zonnetje

00000000000evlHet Zweedse Volvo Cars, dat sinds 2010 in handen is van de Chinese Zhejiang Geely Holding, heeft op 24 februari de derde Lifetime Achievement Trophy ontvangen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Met deze trofee wil Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen voor hun jarenlange investeringsbeleid in Vlaanderen.

Daarnaast is ook de Investment of the Year Trophy uitgereikt, een erkenning voor een recent buitenlands investeringsproject. Die ging naar Nippon Shokubai uit Zwijndrecht.  In zijn toespraak benadrukte Vlaams minister-president Geert Bourgeois dat buitenlandse investeringen voor Vlaanderen cruciaal blijven voor de tewerkstelling en toegevoegde waarde.

Op 28 juni 2015 was het precies 50 jaar geleden dat de eerste auto van de Gentse assemblageband rolde. In 1965 waren dat 5.551 auto’s, in 2015 252.479. En in februari 2015 reed de 5.555.555e auto uit de fabriek. Momenteel heeft Volvo Cars Gent meer dan 5.000 medewerkers (4.500 arbeiders en 500 bedienden) voor de assemblage van 3 modellen.

En de toekomst is verzekerd. In juni 2015 kondigde Volvo Cars aan dat het in de komende drie jaar 200 miljoen euro investeert in een nieuw modulair platform voor de assemblage van een aantal kleinere modellen. Deze investering zorgt voor een bedrijfszekerheid tot 2024-2025. Geert Bourgeois benadrukte dat Volvo Cars Gent mee op de internationale kaart zet.

Topman Eric Van Landeghem (foto) van Volvo Cars Gent, toonde zich uiteraard heel tevreden. “Volvo is al vijftig jaar lang ingebed in het socio-economisch weefsel van Vlaanderen. Hoewel de omstandigheden vandaag sterk verschillen van die in 1965, blijft de Gentse vestiging een sterke meerwaarde hebben voor de Volvo Cars Group. Vlamingen zijn mensen die de handen uit de mouwen steken, en onze ‘can do’-attitude is een perfecte aanvulling bij de kernwaarden van onze Zweedse moeder: aandacht voor kwaliteit en milieu, een progressieve kijk op mobiliteit, en de mens centraal stellen in alles wat we doen. We zijn erg trots op deze Lifetime Achievement Trophy – dit is een erkenning voor onze 5000 medewerkers vandaag, en de vele duizenden die hier in het verleden gewerkt hebben.