SINT-NIKLAAS – Fleury De Bock biedt als eerste Belgische zaak de complete collectie van het Deense designmerk Vipp aan. Dat gaat van een klassieke pedaalemmer tot een modulaire keuken.

Wat dertig jaar geleden van start ging als een bloemenzaak, is vandaag een bloeiende onderneming met een veel bredere dienstverlening. Naast bloemen en cadeau’s kunnen klanten er ook terecht voor renovatie- of interieurprojecten. Ook kwaliteitsinterieur staat centraal bij Fleury De Bock. Sinds kort werd aan het assortiment het Deense designmerk Vipp aan toegevoegd.

Het gaat niet om enkele artikelen, maar om de volledige collectie van Vipp. Een aanbod dat zich uitstrekt over 65 vierkante meter. “We zijn meteen de eerste en enige winkel in België die het complete Vipp-gamma in huis haalt. Dat maakt het uniek, want de beleving rond het hele merk voel je zo des te meer”, aldus Eva De Bock, die de familiezaak samen met haar broer Jan, moeder Christel en vader Rik leidt.

Designproducten

Het ontstaan van Vipp gaat terug tot in 1939 toen Holger Nielsen een pedaalbak ontwierp. De 50 jaren nadien werd de robuuste prullenbak een vaste waarde in Deense klinieken. Sindsdien is het aanbod uitgegroeid tot een breed scala aan industriële designproducten, gaande van keuken- en badkameraccessoires tot een complete modulaire keuken, meubels en verlichting.

In 2009 werd de Vipp-pedaalemmer zelfs opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.