Focus op .NET doet eMenKa snel groeien

 

Kantoor eMenKa Gent 2eMenKa is een informaticabedrijf dat volgend jaar zijn tiende verjaardag viert. Met een hoofdkantoor in Antwerpen en regionale kantoren in Kortrijk en Gent (foto), legt het zich sterk toe op .NET consultancy.

“Want daar blijft grote nood aan”, zegt mede-oprichter en zaakvoerder  Tjorven Denorme. “Onze 45 .NET specialisten werken mee bij klanten in hun team. Voor klanten is dit een flexibele oplossing om tijdelijke pieken te overbruggen. Voor onze medewerkers zorgt deze aanpak ervoor dat ze constant kunnen bijleren en veel afwisseling in hun werk hebben. Het is ook vanuit de optiek om de medewerkers bij klanten te laten werken die niet ver van hun woonplaats gevestigd zijn, dat we regionale kantoren hebben opgericht.”

De zorgt om de medewerkers dicht bij huis te laten werken en de focus op één technologie leggen het bedrijf geen windeieren. “We blijven groeien”, zegt Tjorven Denorme, “en daarom zoeken we ook dit jaar nog nieuw .NET-talent, zowel in Oost-Vlaanderen als in de andere Vlaamse regio’s.”

eMenKa heeft naast zijn dienstverlening ook een softwareproduct ( http://www.efenka.be) ontwikkeld voor het beheer van het wagenpark.

“Alle gegevens over de bestuurders, de wagens, het gebruik, het verbruik, de schades, voordeel alle aard,… worden in een webapplicatie bijgehouden en automatisch met gegevens van brandstofleveranciers en leasingmaatschappijen aangevuld”, legt Tjorven Denorme uit. “Bedrijven die daarmee werken kunnen alle data vlot raadplegen en dus gemakkelijker beslissingen nemen.”