GENT – Op de Food Blog Awards zijn Myriam Minne van Hap & Tap en Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen in de prijzen gevallen. Zo zijn uiteindelijk twee van de in totaal zes genomineerde foodbloggers uit het Gentse gelauwerd.

Lekker eten en drinken stond centraal tijdens de uitreiking van de Belgian Food Blog Awards. Meer dan 90 foodbloggers schreven zich in voor de eerste editie. “De kwaliteit van de Belgische foodblogs is uitstekend en dat heeft de keuze zeker niet makkelijk gemaakt”, klonk het bij de jury.

Twee op zes

In de categorie Baking & Sweets trok Myriam Minne met Hap & Tap aan het langste eind. Zij steekt al vijf jaar lang haar passie in de blog. Vier keer per week publiceert ze verschillende recepten, maar grotendeels gaat het om desserts. “Taart, roomijs, panna cotta, enzoverder, als ’t maar zoet is. Deze award beschouw ik dan als de kers op de taart”, vertelt Myriam Minne.

Karolien Olaerts mocht zelf twee keer juichen. Niet alleen won ze in de categorie Best Healthy met haar blog Karola’s Kitchen. Ze behaalde ook de meeste stemmen van het publiek en mocht zo The People’s Choice Award mee naar huis nemen. “Ik schrijf al drie jaar lang aan deze blog en probeer aan te tonen dat gezond eten allesbehalve saai of complex is”, zegt Karolien Olaerts. “Ik kan dan ook niet omschrijven hoe dankbaar ik ben om deze prijs te winnen.”

Evelien Van Renterghem van Good Food, Good People, Good Times greep als genomineerde naast een award, net als Jozefien Ryckx van Goestjes, Matthias Soberon van Served by Soberon en Annelies Vermeir van Een lepeltje lekkers.