Forse modernisering van lokale handel in Oosterzele

24koffiebreak13052014De Oosterzeelse gemeentelijke raad lokale economie (GRLE), die wordt voorgezeten door Hugo Verstraeten van delicatessenwinkel Het Zoeteke (rechts op de foto naast zijn echtgenote Carine) organiseert ook dit jaar in de gemeenten Balegem, Gijzenzele, Oosterzele en Scheldewindeke een eindejaarsactie die bij zestien lokale handelaars zal lopen van 1 december 2016 tot en met 15 januari 2017. De actie heeft als doel de lokale handel te stimuleren.  Voorts maakte de GRLE bekend dat ze binnenkort bij de gemeenteraad een voorstel indient om haar naam te veranderen in “Oosterzele onderneemt”.

“We zullen moderniseren en meegaan in de digitalisering van de markt”, zegt voorzitter Hugo Verstraeten. “Er zal een volledig nieuwe website worden ontwikkeld, waar alle ondernemers van Oosterzele actief op aanwezig kunnen zijn, met een eigen webpagina, webshop en zelfs een thuisleveringsservice. De bedoeling is om alle handelaars van Oosterzele bij elkaar te brengen, de krachten te bundelen en om de bevolking ervan te overtuigen nog steeds bij de lokale handelaar inkopen te gaan doen. Want bij de lokale zelfstandige vinden consumenten nog de menselijke verbondenheid waarnaar ze op zoek zijn.”

Met Het Zoeteke geven Hugo en Carine Verstraeten alvast zelf het goede voorbeeld. Tussen 16 en 20 november organiseren zij voor de twaalfde keer hun opendeurdagen waarop mensen de door Hugo Verstraeten geïmporteerde wijnen kunnen proeven, naast ook bubbels, gins en fingerfood.

“Ik blijf enorm geloven in het lokale ondernemerschap en de lokale handel”, zegt Hugo Verstraeten. “Die blijft alle troeven in handen hebben om de consument te overtuigen. Maar handelaars moeten wel inspanningen blijven doen om de consumenten daarvan bewust te maken of hen eraan te herinneren dat ze zo een mooie bijdrage kunnen leveren aan het lokale ecosysteem.”

De initiatieven van de lokale handelaars in Oosterzele kunnen in ieder geval een bron van inspiratie zijn voor andere plaatselijke ondernemers in heel Oost-Vlaanderen.