ZELE – Voor de tweede keer op rij valt Erwin Tecqmenne in de prijzen bij de prestigieuze fotowedstrijd van het Amerikaanse bouwtijdschrift ENR. Een dronebeeld van asfalteringswerken op de E34 zorgde dit jaar voor de overwinning.

Erwin Tecqmenne, die sinds 1988 beroepsfotograaf is, nam de luchtfoto met een Acecore Neo drone voorzien van een Canon-camera van het type Eos 5DsR. “Wat deze foto zo bijzonder maakt, is het contrast tussen de nieuwe zwarte asfaltlaag en de bleke ondergrond. Om tot het gewenste resultaat te komen, wachtte ik het moment af waarop de walsen samenkwamen”, aldus Erwin Tecqmenne.

De E34 werd dit voorjaar van Lille tot Turnhout helemaal opgebroken. Aswebo, onderdeel van Willemen Group die de opdracht voor de foto gaf, verving er samen met Colas over een afstand van 9 kilometer de betonnen verharding in beide richtingen door asfalt.

Enige Belg

Het Amerikaanse tijdschrift ontving in totaal meer dan 760 inzendingen. De jury hield rekening met de behendigheid, de aandacht voor details en het veiligheidsaspect. Uiteindelijk werden 37 afbeeldingen beloond met een publicatie in het vakblad. Erwin Tecqmenne krijgt daarbij als enige Belg het gezelschap van 33 Amerikanen, een Deen, een Ier en een Qatari.

Ook vorig jaar viel Erwin Tecqmenne als enige Belg in de prijzen met een foto van enkele werkmannen op de Aalsterse ring.