Vier jonge chefs willen Gent met een nieuw, gastronomisch concept op de culinaire kaart zetten. Fourchette is een initiatief van Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed, Joost Arijs van Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie en Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard. Het viertal brengt op 11 en 12 maart twee culinaire teams van jonge chefs samen. In de Eskimofabriek in Gent zullen zij elk een vijfgangenmenu voor zo’n 600 personen bereiden.

“In het verleden hebben Joost, Sam, Thomas en ik al veel samengewerkt”, zegt Michaël Vrijmoed. “We hebben allemaal een Gentse connectie en wilden hier in Gent op één of andere manier een meerwaarde creëren voor het culinaire aspect van Vlaanderen.” De getalenteerde chef-koks komen uit heel Vlaanderen. “We willen niet alleen de Gentse, maar de hele Belgische gastronomie met dit concept in de kijker zetten”, aldus Vrijmoed.

Twee culinaire topteams zullen op 11 maart een diner en op 12 maart een lunch klaarmaken. “Elk team bestaat uit vijf chef-koks die elk hun signatuurgerecht zullen maken. Joost en ik maken alvast de desserts”, geeft Vrijmoed mee. Het eerste team, onder leiding van Joost Arijs, bestaat uit Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen, Olly Ceulenaere van Publiek, Kim Devisschere van Roots en Nick Bril van The Jane. Michaël en Sam worden vergezeld door Davy De Pourq van Volta, Benoit Dewitte van Benoit en Bernard Dewitte en David Bertolozzi van Berto.